منتدى الاستاذ احمد الصعيدي
مرحبا بك عزيزي………
كم أتمنى أن تتسع صفحات منتدياتنا لقلمك
وما يحمله من عبير مشاعرك ومواضيعك وآرائك الشخصية
التي سنشاركك الطرح والإبداع فيها
مع خالص دعواي لك بقضاء وقت ممتع ومفيد
منتدى الاستاذ احمد الصعيدي
مرحبا بك عزيزي………
كم أتمنى أن تتسع صفحات منتدياتنا لقلمك
وما يحمله من عبير مشاعرك ومواضيعك وآرائك الشخصية
التي سنشاركك الطرح والإبداع فيها
مع خالص دعواي لك بقضاء وقت ممتع ومفيد
منتدى الاستاذ احمد الصعيدي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الاستاذ احمد الصعيدي

تعليمى-افلام عربية- افلام اجنبية-اسلاميات- قرءان كريم - برامج- العاب- اغانى- كليبات- دروس وخطب
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الاستاذ احمد الشحات
مدير عام الموقع
الاستاذ احمد الشحات


عدد المساهمات : 1540
السٌّمعَة : 6
تاريخ التسجيل : 28/09/2010
الموقع : https://elsaadi.yoo7.com

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   Empty
مُساهمةموضوع: بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي      بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 16, 2010 11:38 pm

[center][center][center][center][size=25]
[size=25]**الفتــــة **


  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882272625
المصدر/ منتدي عدلات النسائي

المقادير
ارز ابيض مستوى .
عيش بلدى محمص .
لحمة مسلوقة بالشوربة .
صلصة طمامم بالخل و الثوم .

طريقة سلق اللحمة ( ضانى او بتلو او كندوز صغير او رقبة )
نضع الماء على النار و فية بصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين لاورو و ملح وقلفل الى ان تغلى اضع اللحمة و اشيل طبعا الريم كل ما يطلع و ارمية الى ان تستوى 3/4 سوى اروح بالكبشة اشيلها من الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة
اجيب حلة تانية نظيفة و اضع فيها ملعقة كبيرة سمن و لما تقدح ارمى فيها فصين مستكة و فصين حبهان حتلاقى ريحتهم طلعن تروحى حطة على طول اللحمة كلها ثقليبة فى السمنة و تلروحى منزلة عليها الشوربة حتعمل تششششش و حتشمى بقى ريحة الشوربة الجميلة
حتستوى اللحمة اطفى النار

طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :
اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم
اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى
ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق

طريقة تركيب طبق الفتة :




1_ اقطع العيش قطع متوسطة فى الطبق او الصينية و ارشرشة بالشوربة لحد ما كلة يشرب شوربة
2_
اضع الارز على العيش و افردة كويس و اضع كبشة شوربة
3_
ثم اضع بالكبشة صلصة الطماطم علىوش الارز كلة بس مش قليلة
4_
ثم ارصص قطع اللحم الهوبر على و ش طبق الفتة و حيطلع منظرة و ريحتة تفتح النفس

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882272622

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882272623

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882272624


طبق مشويات
  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882272626

المقادير

ربع كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى
نصف كيلو ريش ضانى صغيرة
ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة
2 كلاوى ضانى
المصدر/ منتدي عدلات النسائي
4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة
2 بصلة مفرومة فرما ناعما
2 معلقة كبيرة عصير ليمون

ملح وفلفل

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   128771856316

الطريقة
تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا
نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل
المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون
يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة
يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم
اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة
نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية
لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها
تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق
نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على
طبق مفروش بالبقدونس >

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882286271

**وبالهنا والشفا**



الممبار
  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882291131

المقادير
- كيلو ممبار.
- 3 بصلات.
- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير.
- ملح - فلفل – كمون.
- 3 طماطم كبيرة.
- 3كوب ارز.
- شطة ( لو عوزاة حراق ).
- 2 ملعقة سمن .

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   128771856316

اولا :طريقة تنظيف الممبار
- اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و على الوش التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   128771856316

الحشوة


نغسل الارز

نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
- فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج
- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت و بالهنا والشفا
المصدر/ منتدي عدلات النسائي

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   128771856316

ملحوظة :
كلنا عارفين طبعا ان الممبار دة اللى هو الامعاء الغليظة
لكن السجق اللى هو الامعاء الدقيقة
[/size]


3 بصلات كبيرة
- 3 طماطم كبيرة - فص ثوم - زعتر فريش - روز مارى فريش - بش نص جوزة الطيب - ملح وفلفل

اضرب البصل مع معلقتين ماء فى الكبة لحد ما ينعم خااااااااااااااالص
اخرجه من الخلاط واضعه فى قطعه شاش ونعصره جااامد حنلاقى ماء البصل نزل كتير دة حنتبل بيه اللحمة والريش والدجاج
المصدر/ منتدي عدلات النسائي
وحيفضل فى الشاشة التفل بتاع البصل هو دة اللى حنتبل بيه الكفتة علشان متفكش مننا اثناء الشوى
ثم نضع على ماء البصل باقى مقادير التتبيله واخلطهم واتبل بيها المشويات

يعنى

ماء البصل ....................للحمة والريش

تفل البصل ................للكفته
[/center]

طريقة عمل الفخدة فى الفرن
المصدر/ منتدي عدلات النسائي

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882294242

المقادير

فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم-
ملعقة كبيرة بهارات لحم
2ملعقة كبيرة خل

- ملعقة
صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح
5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات
2
ملعقة كبيرة زيت او سمنة

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   128771856316

الطريقة:
اغسلي الفخذة ونشفيها
اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة
ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا
ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس
نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن
لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم
علشان وشها يحمر و بالهنا و الشفا


  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882294243

يتبع......


[/center]
صينيه الرقاق باللحمة المفرومة
[/size]


  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   12882294241

المقادير

سمن سايح
شوربة
بصلة كبيرة مبشورة
مقدار من السمن او الزيت لعمل العصاج
ملح- فلفل أسود- بهارات
1/2
كيلو رقاق
1/2
كيلو لحم مفروم
المصدر/ منتدي عدلات النسائي

  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   128771856316

الطريقة
- نحضر صينية و ندهنها بالسمن
- نقوم بغمس ورقة ورقة من الرقاق في صينيه فيها الشوربة
و عندما ننتهي من نصف كمية الرقاق،
نفرد العصاج على السطح ثم نقوم برص النص المتبقي من الرقاق
بعد غمسه في الشوربة برضه ولما نخلص كمية الرقاق كلها
نقوم برش القليل من الشوربةعلى الوجه
ثم نقوم بدهن السطح بالسمن
- توضع صينية الرقاق بالفرن لحد ما تحمر
بعد خروج الصينية من الفرن نقوم بتغطيتها بغطاء
علشان الرقاق يطرى
لو انتى عيزاه طرى


  بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي   128771856316
[/center]
يتبع....

[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elsaadi.yoo7.com
 
بالصور طريقة طهي وتحضير وجبات اللحوم بكميات لعيد الاضحي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  لذيذ لمحبي اللحوم اكلات لحوم بالصور
»  وجبات مصرية و طبخات و اكلات مصرية بالصور
» طريقة ساهلة لعمل المادلان
» طريقة عمل الكنافة
» طريقة عمل الكريب

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الاستاذ احمد الصعيدي :: قسم حواء :: قسم المطبخ والاكلات-
انتقل الى: